• Dialektus Fesztivál 2002
  • Dialektus Fesztivál 2004
  • Dialektus Fesztivál 2007
  • Dialektus Fesztivál 2008
  • Dialektus Fesztivál 2009

2010

 

Állandó támogatók

  • Nemzeti Kulturális Alapprogram
  • Magyar Mozgókép Közalapítvány
  • Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM)
  • Ferencvárosi Önkormányzat

Szervezők

Palantír Film Vizuális Antropológiai Alapítvány

Cím: H-1163 Budapest, Katóka u. 46.
Tel: (+36) 20 993-4030, (+36) 1 403-0352

 

Iroda

DocuArt Kocsiszín Filmművészeti Központ

Cím: IX. ker. Ráday u. 18. - Erkel u. 15. (Bejárat az Erkel utcából.)

 

Legénység

Füredi Zoltán

Füredi Zoltán (1968), fesztiváligazgató

 

Kulturális antropológiát, mongol szakot és videókommunikáció szakot végzett. A Palantír Film Alapítvány elnöke. Filmrendező, producer, az ELTE Kulturális Antropológia Tanszék óraadó tanára. A Dialektus Fesztivál alapító igazgatója.

 

 

 

Komlósi Orsolya

Komlósi Orsolya (1970), fesztivál koordinátor

 

Kulturális antropológiát és olasz szakot végzett. A Palantír Film Alapítvány munkatársaként rendezvényszervezéssel, kapcsolattartással, filmterjesztéssel, gyártásvezetéssel foglalkozik. A Dialektus fesztivál állandó szervezője.

 

 

Pócsik Andrea, művészeti vezető

 

 

Munkatársak

 

Zsűri

Eddy Appels (Hollandia)

 

Eddy Appels (Amszterdam, 1957) antropológus, médiatörténész és dokumentumfilm készítő. A Holland Vizuális Antropológiai Alapítvány elnöke és a kulturális diverzitással foglalkozó Beeld voor Beeld amszterdami és bogotai éves dokumentumfilm fesztivál igazgatója. Számos írásában és előadásában foglalkozott a gyarmati filmszínházakkal. Független dokumentumfilm-készítőként a Holland Köztelevíziónak dolgozik, elsősorban a zsidósághoz kapcsolódó témákban.

 

 

Adina Bradeanu (Románia, Nagy Britannia)

 

Adina Bradeanu jelenleg a londoni Westminster Egyetemen doktorál, kutatási területe a dokumentumfilm. Ugyanitt részmunkaidőben tanít is. Korábban a bukaresti ProCinema folyóirat szerkesztője volt, részt vett a FIPRESCI zsűrijének munkájában, két éve pedig a londoni Román Filmfesztivál programszervezője. A DocuMentor alapító tagja.

 

 

Kató Csilla (Románia)

 

Kató Csilla 1998 óta az Astra Filmfesztivál munkatársa: program igazgató, előválogató bizottsági tag, szakmai programok és workshopok szervezője. A 2009-es Documadrid zsűritagja. Számos dokumentumfilm asszisztense és producere. A CEU kulturális antropológiai nyári egyetemének koordinátora. Kulturális antropológia és filmes tanulmányokat végzett, az ELTE, a London School of Economics és a canberrai Australian National University hallgatója volt.

 

 

László Sára (Magyarország)

 

László Sára producer 2007-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmrendező szakán. Szakmai gyakorlatát a párizsi Les Films du Poisson produkciós irodánál töltötte, ahol gyártási asszisztenseként kreatív dokumentumfilmek előkészítésében és gyártásában vett részt. Társalapítója a budapesti székhelyű Campfilm produkciós irodának, számos kisjátékfilmet, rövid dokumentumfilmet és egy dokumentumfilm-sorozatot gyártott. Jelenleg négy nagyobb projekten dolgozik.

 

 

Eva Michalková (Szlovákia)

 

Eva Michalková a pozsonyi Zene- és Színművészeti Akadémián végzett filmtudomány szakon, jelenleg a VSMU Műkritika és Audiovizuális tudományok tanszékének végzős hallgatója, mellette a Film.sk folyóirat szerkesztőségi munkatársa. Az Early Melons Nemzetközi Diákfilmfesztivál programigazgatója.

 

 

Müllner András (Magyarország)

 

Müllner András, PhD (1968) az Eötvös Loránd Tudományegyetem Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének Kommunikáció Tanszékén docens. Kutatási területe a magyar neoavantgárd művészet.

 

 

Papp Bojána (Magyarország)

 

Papp Bojána a Színház- és Filmművészeti Egyetem elvégzése után televíziós műsorokban, rádióknál dolgozott szerkesztőként, rendezőként. Második dokumentumfilmje, A tévé és én, számos fesztiválon szerepelt és nyert díjakat. Az EsoDoc dokumentumfilmes workshop szervezője volt. Jelenleg a legtöbb idejét két kisgyermeke köti le.

 

 

Sasa Sreckovic (Szerbia )

 

Sasa Sreckovic a belgrádi Néprajzi Múzeum kurátora. Szerbiában az Etnológiai Filmfesztivál vezetője. Kiemelt érdeklődési területe az alkalmazott antropológia, a kulturális menedzsment és a vizuális etnográfia.

 

 

Szirmai Márton (Magyarország)

 

Budapesten született 1977-ben. Szabadúszó filmes, rendező, szerkesztő. Filmjeiben a dokumentarizmus és a fikció határait feszegeti. Az utóbbi időkben televíziós munkákban működik közre rendezőként és szerkesztőként. Tagja az Instant Filmek Műhelyének, hosszabb ideje dolgozik együtt a Közgáz Vizuális Brigáddal. Legutóbbi filmjei, mint a Szalontüdő (2006, 7') és A süllyedő falu (2007, 23') számos nemzetközi fesztiváldíjat nyertek.

 

 

Előzsűri