• Dialektus Fesztivál 2002
  • Dialektus Fesztivál 2004
  • Dialektus Fesztivál 2007
  • Dialektus Fesztivál 2008
  • Dialektus Fesztivál 2010

2009

 

Állandó támogatók

  • Nemzeti Kulturális Alapprogram
  • Magyar Mozgókép Közalapítvány
  • Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM)
  • Ferencvárosi Önkormányzat

Köszönjük a film-nevezéseket!

A 2009-es Dialektusra 27 országból 206 film érkezett.

 

 

Filmkészítőknek

Köszönjük a nevezéseket, a 2009-es Dialektusra 27 országból 206 film érkezett.
A fesztiválra egyre többen figyelnek fel itthon és Európa-szerte. Célunk, hogy a barátságos, kötetlen hangulat megtartása mellett tovább növeljük a Dialektus tekintélyét, és mindjobban hozzájáruljunk a nyugat-európai és kelet-európai filmkészítők közti párbeszéd erősítéséhez, és a dokumentumfilmek sikeres terjesztéséhez.

 

Filmszakmában dolgozóknak

2009-ben is számos szakmai programmal várjuk a fesztiválszervezőket, médiaszakembereket, forgalmazókat. Az új filmek megismerésének lehetősége mellett kerekasztal-beszélgetések, prezentációk, a vetítések után villámkonzultációk adnak alkalmat a résztevőknek a kapcsolatteremtésre, a szakmailag hasznos, kellemes hangulatú párbeszédre. Célunk, hogy összehozzuk a szakma különböző területein dolgozókat, a nagy öregeket és a feltörekvő fiatalokat.

 

 

Tanároknak

A fesztiválon vetített filmek legnagyobb része szervesen beilleszthető az oktatási programba, az önálló, kreatív feldolgozás, összehasonlítás lehetőségét nyújtja a diákok számára. A szervezőkkel való konzultáció segíthet a megfelelő filmek kiválasztásában, az iskolai osztályok, szervezett diákcsoportok számára pedig jegy- és bérletkedvezményeket tudunk biztosítani.

 

Egyetemi diákoknak

Egy nemzetközi filmfesztivál élvezetes program! A filmek igazi kalandra, tapasztalatszerzésre csábítanak, más, egyéni látásmóddal közelítenek az elméletben már sokszor körüljárt témákhoz. A fesztivál kedvezményeket biztosít diákcsoportoknak, és segítséget nyújt olcsó szálláslehetőségek felkutatásában. Várjuk jelentkezéseteket!

 

 

Önkénteseknek

A Dialektus mindig nagyszámú önkéntes kemény, de jó hangulatú munkájával jött létre. Várjuk olyan önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének részt venni egy izgalmas, érdekes, sokszínű nemzetközi fesztivál lebonyolításában, szívesen találkoznak új emberekkel, különös történetekkel, és akik élvezik a zsongó fesztiválhangulatot. És persze várjuk vissza eddigi önkénteseinket is!

A részletekről itt olvashatsz.

Itt jelentkezz!

 

Támogatóknak

Ahhoz, hogy minél színvonalasabb legyen a 2009-es Dialektus, szükségünk van támogatókra. A fesztivál mellé eddig is sokan csatlakoztak, és közös munkánk eredménye mindkét részről sikeres volt. Ha Ön úgy érzi, hogy szívesen hozzájárulna egy érzékeny és kreatív filmeket felvonultató sokszínű nemzetközi filmfesztivál létrejöttéhez, és a fesztivál helyszínei, weboldala és más felületei jó lehetőséget, egy tisztességes üzlet kilátását jelenthetik cége számára, KEZDJÜK EL A KÖZÖS MUNKÁT!. Várjuk jelentkezését, hogy együtt lehessünk büszkék közös munkánk gyümölcsére!

 

 

Jelentkezés a doku-kritikusi workshopra

A nevezési határidő: 2009. január 16.

A Dialektus Filmfesztivál magyar nyelvű kritikusi workshopot szervez fiatal filmkritikusok és a jövő elméleti szakemberei számára. A képzés során feltárjuk a dokumentumfilmekről való beszéd, a dokumentumfilm-kritika sajátos szempontjait. A közös munka célja, hogy az Európában egyre erősödő dokumentumfilmes vonulat mellé segítsük fölsorakoztatni a műfaj iránt elkötelezett, a formanyelvi, fogalmi, történeti sajátosságokat értő elméleti szakembergárdát.

 

A 8-10 fő részvételével induló, magyar nyelvű képzésre e-mailben várjuk a jelentkezéseket 2009. január 16-ig!

 

Kérjük, csatoljátok szakmai önéletrajzotokat, illetve egy általatok írt, 3-5 ezer karakter terjedelmű dokumentumfilm-kritikát!

 

A kiválasztott jelentkezők (8-10 fő) számára a képzés és a fesztiválakkreditáció ingyenes, a workshop napjaira alapítványunk vidékieknek szállást biztosít. A workshop vezetője Báron György.

 

A jelentkezők január 31-ig kapnak értesítést a képzésre való bejutásukról.

 

Filmek nevezése

Lezárult!

 

Ön független filmkészítő?
Van dokumentumfilmje, ami mostanában készült?

 

Kreatív, eredeti és gondolkodásra késztető filmeket várunk a Dialektus Filmfesztivál 2009 programjába!

Amennyiben az ön filmje antropológiai látásmódot tükröz, amennyiben célja, hogy sajátos életmódokról, különleges kultúrákról hitelesen közvetítsen az embereknek, szívesen látjuk filmjét a Fesztiválon!

 

A következő kategóriákban lehet nevezni:

  • Diákfilm verseny
  • Dokumentumfilm verseny

 

Szeretnénk olyan filmeket vetíteni, amelyek kulturálisan érzékenyek, s amelyek egyéni látásmódot tükröznek. A Dialektus az európai dokumentumfilmek fesztiválja, célja, hogy a szélesebb közönség számára közelebb hozza a dokumentum- és antropológiai filmeket.

 

5 márciusi nap, amikor a dokumentumfilmeké a főszerep!
Filmek verseny- vagy versenyen kívüli programban, retrospektív vetítések, beszélgetések, viták a dokumentumfilm lehetőségeiről, s mellette fotókiállítások, koncertprogramok.

A nevezési határidő 2008. október 17.

Későknek: 2008. október 31-ig még van lehetőség a nevezésre késedelmi díj megfizetése mellett. A késedelmi díj összege 5.000 forint, amelyet a Palantír Film Alapítvány részére, a 13597539-29951709-40110000 számú bankszámlára kérünk átutalni, és az átutalásról szóló bizonylatot a nevezési laphoz mellékelni!

 

Nevezési lap: itt.

 

 

 

 

Letölthető Dokumentumok